Evropska prestonica uvodi ograničeno kretanje

Region Madrida uvodi ciljane blokade i druga ograničenja kretanja u oblastima s velikim brojem slučajeva kovida, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2020.

14:21

Evropska prestonica uvodi ograničeno kretanje
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U Madridu se nalazi oko jedne trećine slučajeva koronavirusa u zemlji, sa većim brojem slučajeva u naseljima s velikom gustinomnaseljenosti i niskim prihodima, uglavnom u južnom delu grada, preneo je "Gardijan".

"Preduzimamo mere, ali to nije dovoljno... Ništa neće uspeti ako ne budemo odgovorni. Došlo je do opuštanja u ponašanju, koje ne možemo sebi da priuštimo", rekao je šef Centra za odgovor na kovid 19 Antonio Sapatero.

On je naveo da su ljudi organizovali zabave, pili na ulici i nisu poštovali pravila o karantinu.

Sapatero nije izneo detalje o tome koje će mere biti usvojene u petak, ali je rekao da zdravstvene vlasti razmatraju uvođenje restrikcija u područjima s najvećim brojem slučajeva koronavirusa.

Otkako su ukinuta ograničenja kretanja i započelo je masovno testiranje krajem juna, broj zaraženih u Španiji porastao je sa nekoliko stotina dnevno na više hiljada dnevno.

Španija ima najveći broj slučajeva koronavirusa u zapadnoj Evropi - 603.167, dok je broj preminulih premašio 30.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: