Opozicionar: Telo novinara je nađeno; Erdogan: Nema tela

Telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pronađeno je u bunaru na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije u Istanbulu.

Izvor: B92, Sputnjik

Utorak, 23.10.2018.

11:03

Opozicionar: Telo novinara je nađeno; Erdogan: Nema tela
Foto: Tanjug/AP

To je izjavio za Sputnjik lider turske partije Vatan Dogu Perinček. S druge strane, turski predsednik tvrdi da telo nije nađeno.

“Saznao sam od pouzdanih izvora u službama bezbednosti Istanbula da je Kašogijevo telo pronađeno u bunaru koji se nalazi u bašti na teritoriji rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije“, izjavio je sagovornik agencije.

Izvor lista “Hurijet“ u turskoj policiji ispričao je detalje istrage. Konkretno, policija je zahvaljujući patikama otkrila da je prema snimcima kamera za nadzor iz konzulata izašao “dvojnik“ novinara.

“Kada je Kašogi ušao u konzulat, nosio je cipele, a ne patike. Prva razlika koju je primetio policijski tim koji je pregledao snimke sa kamera za nadzor su bile cipele“, rekao je izvor.

Saudijski novinar i dopisnik “Vašington posta“ Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u tuči sa ljudima koje je tamo sreo, saopštila je ranije Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage.

Nakon višednevnog demantovanja optužbi, u petak uveče Saudijska Arabija je priznala da Kašogi jeste ubijen u njenom istanbulskom konzulatu, navodno nakon neplanirane “svađe i tuče“. Uhapšeno je 18 osoba i smenjen visoki zvaničnik saudijske obaveštajne službe.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: