Nedelja, 19.03.2017.

09:55

Erdogan ima plan posle "krunisanja": Smrtna kazna – odmah

Turski lider Redžep Tajip Erdogan kaže da posle referenduma o uvođenju predsedničkog sistema očekuje da Parlament odobri uvođenje smrtne kazne u Turskoj.

Izvor: Beta

Erdogan ima plan posle
Tanjug/AP

"Porodice naših palih boraca i porodice naših heroja ne moraju da brinu. Verujem da će Parlament učiniti sve što je neophodno da se posle 16. aprila ponovo uvede najstroža kazna", rekao je Erdogan na jednom skupu.

Erdogan, koji, kao predsednik, potpisuje zakone kada ih donese Parlament, rekao da će to učiniti "bez oklevanja".

Turski predsednik je dan posle pokušaja vojnog udara 15. jula 2016. pomenuo eventualno uvođenje smrtne kazne, ukinute 2004. zbog kandidature Turske za prijem u Evropsku uniju (EU).

Odnosi Turske i EU su znatno pogoršani jer je Nemačka nedavno zabranila tri skupa turske zajednice radi promocije referenduma o Erdoganovim ovlašćenjima, što je potom učinila i Holandija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: