Napad u FR: Ubijen sveštenik, otmičari likvidirani u crkvi

Dvojica muškaraca su ubila sveštenika nožem i držala nekoliko talaca u crkvi u mestu Sent Etjen du Ruvraj, pre nego što su ih ubili francuski specijalci.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

10:31

Napad u FR: Ubijen sveštenik, otmičari likvidirani u crkvi
Foto: Tanjug

Otmičari su prerezali grkljan svešteniku i noževima povredili neke od preostalih četvoro talaca - dve časne sestre i dvoje vernika.

Jedan od talaca je u kritičnom stanju, na aparatima je i trenutno je "između života i smrti", rekao je portparol policije. Nezvanično, u pitanju je jedna od časnih sestara.

Zasad nema više zvaničnih informacija o identitetu otmičara, ali je istraga prepuštena anti-terorističkoj jedinici francuskog Tužilaštva, a predsednik Fransoa Oland je rekao da su oni "gnusan teroristički napad izveli u ime Islamske države".

Nezvanično, jedan od napadača je bio poznat i policiji i na posebnim merama praćenja zbog plana da ide na ratište u Siriji.

Jedan mušarac je uhapšen zbog navodne umešanosti u teroristički napad u crkvi, saopštila je polcija.

On je uhapšen u blizini crkve, prenosi CNN.

Dvojica napadača su oko 9.35h ušli u crkvu, uzeli taoce i zabarikadirali se, nakon čega su zgradu opkolili policija, specijalni anti-teroristički timovi, vojska i vatrogasci.

Otmičari su ubijeni nakon manje od 40 minuta opsade, ne u akciji policije, kako je prvobitno javljeno, već kada su izašli krozi portu iz crkve, saopšteno je iz policije

Kako javljaju lokalni mediji, tokom policijske akcije su se čuli pucnji i detonacije, verovatno od šok bombi.

Predsednik Fransoa Oland i ministar policije Bernar Kaznev su stigli u Ruvraj, na sastanak sa policijskim čelnicima i porodicama otetih ljudi. Francuski premijer Manuel Vals je naveo da je u pitanju "varvarski čin" i da će Francuska biti ujedinjena.

Francuska je u stanju povišene pripravnosti od pre dve nedelje, kada je napadač kamionom ubio više od 80 ljudi u Nici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: