Nikolićev sin kandidat u Kragujevcu

Lider SNS Tomsilav Nikolić kandidat je za predsednika Srbije, a u rodnom gradu kandidat za gradonačelnika je njegov sin - Radomir Nikolić, piše Blic.

Info

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

09:49

Default images

U programu sina lidera naprednjaka ima deset tačaka za preporod Kragujevca koje su nastale na osnovu, kako se navodi na zvaničnoj prezentaciji SNS Kragujevac, trogodišnje analize stručnih timova ove stranke.

U samoh vrhu top mera na trećem mestu je rekonstrukcija JP i JKP po sistemu “15 u 1”. To praktično znači da Tamošnji SNS predvođen Radomirom Nikolićem namerava da sva javna preduzeća spoji u jedno odnosno da zajednička uprava bude, na primer, u sporstkom centru i bazenima, gradskom prevozu i groblju... "Spojićemo sva postojeća preduzeća u jedno. Imaćemo jedan upravni odbor umesto 15 i samo 1 direktora umesto njih 15. Ovakav pristup je revolucionaran za grad Kragujevac i omogućiće građanima jeftiniji život", piše na sajtu stranke.

Stranka tako predviđa da će jedan čovek moći da dobro upravlja sa 15 različitih preduzeća, piše dalje Blic.

U top pet mera za preporod na četvrtom mestu je - “spalionica smeća”. Kako se dodaje “rešenje smo našli u 160 tona smeća koje grad dnevno deponuje”, a potom je izložen plan za popunjavanje gradske kase.

"Upotrebom toplote oslobođene spaljivanjem otpada proizvodila bi se električna energija namenjena daljoj prodaji, a u toku grejne sezone spalionica bi se koristila kao nova gradska toplana, čime bi gradsko grejanje znatno pojeftinilo", predlaže Nikolić.

Ostale tačke za razvoj i preporod su više manje sveprisutne u domaćoj ponudi tokom predizborne kampanje: smanjenje broja nezaposlenih, rekonstrukcija gradske uprave...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: