Svi u 85 pa preko Pupinovog mosta

Prvi dan korišćenja Pupinovog mosta bio je potpuno predvidljiv.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

16:22

Default images

Brojni građani u obilasku, gust saobraćaj, pogotovo teretni, pun autobus na liniji 85, ali i radnici koji nastavljaju izgradnju pristupne saobraćajnice ka Pančevačkom putu. Posle perioda privikavanja, iz Grada najavljuju kažnjavanje vozača kamiona u tranzitu ako se po navici zapute ka centru.

Prethodni put kada se merilo prolazno vreme preko Dunava, bila je 1935. godina i bio je Pančevac. Sada Zemun i Borču dele minuti, a prognoza za početak glasi: Pupinov most dnevno će prelaziti oko 15.000 vozila.

Most je dobio i prvu GSP liniju. 85 od Banovog brda do Borče putuje sat i 15 minuta.

Izmeštanje teretnog i tranzitnog saobraćaja iz centra Beograda, pre svega, Karađorđeve i Ulice kneza Miloša, počeće naredne nedelje. Za početak kamioni će biti vraćani na Pupinov most i neće biti kažnjavani, a posle privikavanja na tu novu trasu, Grad će od policije tražiti postupanje po Zakonu. Obilazak i zagledanje mosta trajaće još neko vreme.

Posle pauze zbog svečanog otvaranja, radnici odmah nastavljaju gradnju tzv. Severne tangente. Pupinov most je praktično jedan od devet mostova na toj trasi, i od ukupno 21 kilometar, između Zemuna i napuštanja prestonice ka Pančevu, za sada je završeno pola posla.

A za jedinu, kako ju je javnost ocenila, besmislenu stvar, nadležni tvrde da je urađena prema planu.

Na mestu gde se završava biciklistička staza, predviđena je raskrsnica, sa semaforom i pešačkim prelazom, tj. staza će svoj nastavak dobiti kada se, u godinama koje slede, završi i taj deo projekta.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: