Gasprom popušta, Kijevu popust 100$

Rusija i EU ostvarile su napredak u pregovorima o gasu, a Gasprom je spreman da odobri popust Ukrajini, kaže Ginter Etinger.

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

12:09

Default images

Evropski komesar za energetiku Ginter Etinger je nakon razgovora sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom u Moskvi kazao da dugovi Naftagasa Ukrajine Gaspromu nisu sporni i da će plan otplate dugova Ukrajine za gas biti najskorije usaglašen.

Gasprom je spreman da do donošenja sudskog rešenje o ceni isporuka ruskog gasa Ukrajini toj zemlji da popust od 100 dolara, na sadašnju cenu od 485,5 dolara za hiljadu kubnih metara, rekao je novinarima Novak.

Dug Naftogasa Ukrajine Gaspromu iznosi 5,3 milijarde doalara.

Direktor Gasproma Aleksej Miler koji je takođe učestvavao u razgovorima, rekao je da Ukrajina mora da plati dugove za prošlu godinu od 1,45 milijarde dolara, da bi isporuke gasa bile obnovljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: