Svet

Utorak, 05.01.2021.

17:58

Amazon kupio 11 aviona

Onlajn trgovac Amazon saopštio je da je kupio 11 aviona Boing 767-300, kako bi pojačao sposobnost brze isporuke robe i odgovorio rastu internet porudžbina.

Izvor: Tanjug

Amazon kupio 11 aviona
Foto: Epa, Gary He

Letelice, od kojih je sedam kupljeno od Delta erlajnsa četiri od VestDžet erlajnsa, pridružiće se Amazonovoj kargo vazdušnoj floti do 2022. godine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb sajtu ovog internet trgovca, prenosi Rojters.

U junu je Amazon zakupio 12 kargo aviona tipa Boing 767-300 od Er Transport Servisis Grupe, čime je njegova ukupna flota premašila 80 letelica.

„Kombinacija zakupljenih aviona i onih u našem vlasništvu u našoj rastućoj floti omogućava nam da bolje upravljamo svojim poslovanjem“, navela je Sara Rouds, potpredsednica Amazon Global Era.

Kompanija je u oktobru saopštila da će s povećanjem rashoda na infrastrukturu za isporuku robe verovatno nastaviti godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: