Poznati viski prodavaće se u papirnoj ambalaži

Džoni Voker, viski star skoro 200 godina, uskoro će se prodavati u papirnoj ambalaži.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

08:47

Poznati viski prodavaće se u papirnoj ambalaži
Foto: Depositphotos, vanVonno

Diageo, kompanija koja je vlasnik ovog brenda, saopštio je da planira da na proleće sledeće godine u prodaju pusti prve količine tog viskija u novoj ekološkoj ambalaži.

Dijego će za proizvodnju papirne ambalaže pokrenuti firmu pod nazivom Pulpek, koja će proizvoditi ambalažu i za brendove Unilever i Pepsi, prenosi BBC.

Papirne boce za viski biće napravljene od drvene pulpe i moći će u potpunosti da se recikliraju, saopštila je kompanija.

Pravljenje staklenih flaša troši energiju i emituje ugljenik, pa mnoge kompanije za proizvodnju pića razvijaju papirne ambalaže kako bi pokušale da smanje smanjiti zagađenje i učine proizvode održivijim.

Koka kola je, međutim, u januaru saopštila da se neće odreći jednokratne plastične ambalaže jer je potrošači i dalje žele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: