Brnabićeva: Digitalizacija najveći izazov

Premijerka Ana Brnabić je u obraćanju Međunarodnoj konferenciji rada u Ženevi rekla da je digitalizacija najveći izazov s kojim se suočavaju sve zemlje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

19:20

Brnabićeva: Digitalizacija najveći izazov
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic

"Trenutna tehnološka revolucija donosi do sada neviđene promene u načinu života i rada koje se odvijaju neviđenim tempom", rekla je premijerka Brnabić i dodala da će najnovija industrijska revolucija "kao nijedna ranije zameniti poslove koje obavljaju ljudi".

Prema njenim rečima, više neće postojati poslovi za ceo život i da će obrazovni sistemi i radno zakonodavstvo morati da se menjaju u skladu s modernim radnim mestima.

Brnabićeva je navela da je dužnost političara da građane pripreme za nastupajuće promene i da je ključno ulaganje u obrazovanje i kreativnost.

"Nužno je da ulažemo u obrazovanje koje uči decu kako da misle, a ne šta da misle", navela je premijerka Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: