Bil Gejts: Najbolje što sam uradio - 10 mlrd $ pretvorio u 200

Ulaganje u zdravstvene organizacije u cilju povećanja pristupa vakcinama je profitabilno, rekao je milijarder, filantrop i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

17:36

Bil Gejts: Najbolje što sam uradio - 10 mlrd $ pretvorio u 200
Foto: Epa/GIAN EHRENZELLER

Tokom prošle dve decenije, Fondacija Bil i Melinda Gejts donirala je nešto više od 10 milijardi dolara, uglavnom u tri sektora: Savez za vakcine, Fond za borbu protiv side, tuberkuloze i malarije i Inicijativu za iskorenjivanje bolesti.

„Smatram da je to bio dobitak 20:1, odnosno da je to donelo vrednost od 200 milijardi dolara tokom tih 20 godina“, rekao je Gejts na forumu u Davosu objašnjavajući koliki je značaj učestvovanja u humanitarnim organizacijama.

„Ali, pomaganje maloj deci, da žive, dobiju zdravu, ispravnu, hranu, doprinosi tim zemljama i to je zapravo zarada koja prevazilazi bilo koji tipični finansijski momenat“, rekao je.

Gejts je ponovio ono što je rekao u jednom od svojih kolumni pod naslovom „Najbolja investicija koju sam ikada napravio“, i dodao da bi isti iznos od 10 milijardi dolara uložen u S&P 500 porastao na samo 17 milijardi dolara.

Gejts je, govoreći o vakcinama imao poruku za roditelje koji se plaše neželjenih efekata.

„Neprihvatljivo je da samo na osnovu dezinformacija, misleći da time štite svoje dete, zapravo dovode dete u opasnost, kao i svu drugu decu oko njih."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: