Bajatović: Baš me briga za MMF

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović kaže da ga "baš briga za aranžman sa Međunarodni monetarni fond i tvrdnje 'dvorskih ekonomista'".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

19:02

Default images

On objašnjava za B92 da analize rezultata mera koje je propisao MMF u brojnim drugim zemljama, kao i upozorenja vodećih svetskih ekonomista, pokazuju da su oni bili nedovoljno dobri.

Bajatović, ipak, kaže da je očigledno da će Srbija imati aranžman sa Fondom ali i dodaje da "ne mogu MMF i Narodna banka Srbije da sve stvari svedu samo na fiskalnu i monetarnu kontrolu".

"Tu nema ekonomskog rasta", kaže on i navodi da "mora da dođe do investiranja u Srbiji, da se uđe u investicionu potrošnju. Ne može MMF da skine investicione zajmove Srbiji zato što oni tako misle. I baš me briga šta misle dvorski ekonomisti".

Visoki funkcioner SPS-a i direktor Srbijagasa kaže i da nije za povećanje PDV-a jer je to dugoročno loš potez, ali napominje da će verovatno "ako hoćemo da preživimo, to biti jedan od iznuđenih poteza".

On naglašava i da je protiv zamrzavanja plata i penzija, jer ta vrsta štednje neće doneti rešenje, i objašnjava da će plate svejedno izgubiti na vrednosti ako se ne sprovedu reforme i sistemske uštede, jer kurs dinara pada a cene rastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: