Srbija

Ponedeljak, 16.04.2012.

21:05

Proizvođač “hamera” stiže u Zastavu

Američka kompanija koja proizvodi specijalno vozilo “hamer” AM General mogući je strateški partner kragujevačke fabrike privrednih vozila Zastava kamioni.

Izvor: Tanjug

Default images

To je najavio ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Vladimir Petrović.

"Ta poseta trebalo bi da rezultira strateškim partnerstvom sa Zastava kamionima", izjavio je Petrović i dodao da je posetio tu fabriku i da je u razgovorima sa njenim predstavnicima dogovoreno da posete kragujevačku fabriku.

"Predstavnici AM General formiraće grupu koja će narednih sedmica doći u Zastava kamione i proceniti da li je moguće da ova fabrika postane strateški partner za prozivodnju američkih vojnih vozila koja bi bila isporučivana za ovaj deo jugoistočne Evrope i Bliskog istoka", izjavio je Petrović.

Razlog njegove posete američkoj kompaniji, kako je saospšteno, bila je provera 21 "hamera" namenjenih Vojsci Srbije koja je u okviru dela saradnje ugovorena prilikom posete ministra odbrane Dragana Šutanovca SAD.

"Video sam ova vozila i ona su blindirana i pod punom opremom, spremna za momentalnu upotrebu i mislim da će ova vozila dati kvalitetan doprinos opremljenosti naše vojske", kazao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: