Piloti traže da se sačuva Jat

Sindikat saobraćajnih pilota Srbije čini napore kako bi bio aktivno uključen u pronalaženje najboljeg rešenja za očuvanje nacionalne avio kompanije Jat ervejza.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

13:41

Default images

"Smatramo da svojim iskustvom možemo značajno da doprinesemo postizanju tog cilja", navedeno je u saopštenju ovog sindikata koji predstavlja pilote Jata u čije licence je uloženo 65 miliona dolara.

U saopštenju se navodi da su piloti ove avio kompanije uvereni da je domaće tržište perspektivno te da će istrajati u zahtevima da se omogući pozitivno poslovanje Jata sa minimalno 14 aviona.

Posle propalog tendera za pronalazak strateškog partnera za Jat, država namerava da formira novu nacionalnu avio-kompaniju, na koju bi bio prenet deo zaposlenih i avioni, ali bez dugova.

Plan sadašnjeg menadžmenta je da firma koja će biti izdvojena iz postojećeg Jata, trebalo da za početak ima oko 500 zaposlenih i šest aviona novije generacije.

Taj plan će biti prosleđen Vladi na odobrenje. Biće ukinute neke linije, a na profitabilnim će biti povećana frekventnost.

U međuvremenu, Novi magazin, je objavio da grupa srpskih biznismena pregovara s predstavnicima Vlade Srbije o kupovini nacionalog avioprevoznika Jat ervejz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: