Danone kupuje mlekare od Salforda?

U toku su pregovori francuske multinacionalne kompanije Danone i Salforda o prodaji dela mlekara koje ova kompanija ima u Srbiji, piše Dnevnik.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

14:46

Default images

Salford je, da podsetimo, vlasnik holdinga “Denjub fuds grup”, koji je u Srbiji većinski vlasnik kompanija “Knjaz Miloš“, Bambi, Imlek, Mlekare Subotica i još nekoliko večih i manjih mlekara širom Vojvodine.

„Pregovori su u toku, a Danone je pre svega zainteresovan za mlekare”, – potvrdio je za Dnevnik direktor Salforda za Srbiju Slobodan Petrović.

U “Denjub fuds grupi” kažu da je prodaja mlekara neminovnost, ali da se neće žuriti, te dodaju da bi neke od fabrika bile prodate i ranije da sve nije zaustavila globalna ekonomska kriza. Ovde takođe naglašavaju da se, osim s Danoneom, razgovara i sa svim ostalim potencijalnim kupcima ostalih kompanija u sastavu “Denjub fuds grupe”.

Salford, to jest “Denjub fuds grup”, u Srbiji je trenutno vlasnik oko 40 odsto mlekarske industrije. Vlasnici su beogradskog Imleka, Novosadske, Subotičke, Zaječarske i Zemunske mlekare, kao i pogona u Vršcu, Šidu, Odžacima, Čačku, Požarevcu i Kraljevu.

Treba podsetiti na to da je prodaja kompanija iz “Denjub fuds grupe” trebalo da počne još u drugoj polovini 2008. godine, a planirano je da se završi do početka ove godine. Očigledno je da pazar kasni, a kako će se završiti, i kada, ostaje da se vidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: