Srbija

Utorak, 23.01.2007.

11:52

Obnova dela autoputa kroz Beograd

Objavljen poziv za učešće u pretkvalifikacionom delu tendera za obnovu dela autoputa kroz Beograd...

Izvor: Beta

Default images

Javno preduzeće Putevi Srbije navodi da je planirana obnova oko 26 kilometara autoputa od Aerodroma "Nikola Tesla" do Bubanj Potoka i oko 26 kilometara kružnog puta, uz obnovu tunela "Stara Straževica" i proširenje regionalnog puta R251.

Deo troškova biće finansiran iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a zainteresovani ponuđači mogu da dostave pretkvalifikacionu dokumentaciju do 13. marta 2007. godine.

Obnove kružnog puta i autoputa kroz Beograd je zajedno sa izgradnjom oko 11 kilometara autoputa od Batajnice do Dobanovaca deo projekta čija je vrednost procenjena na 80 miliona evra.

Tender za izgradnju deonice Batajnica-Dobanovci biće objavljen kada bude završena projektna dokumentacija, rečeno je u Putevima Srbije.

Radovi na autoputu kroz Beograd deo su projekta izgradnje obilaznice oko grada i obnove mosta "Gazela", koji je procenjen na oko 290 miliona evra, navodi se na sajtu EBRD-a.

Projekta bi trebalo da se finasira iz kredita EBRD-a i Evropske banke za obnovu i razvoj od po 80 miliona evra, oko 112 miliona evra obezbediće Putevi Srbije, grad Beograd 7,5 miliona evra, a predviđene su i donacije za nadzor radova Evropske agencije za rekonstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: