Srbija

Četvrtak, 22.04.2021.

18:53

U Pirotu lane proizveli 11,2 miliona guma

Francuska kompanija Tigar tajers iz Pirota, deo svetskog gumarskog giganta Mišlena, proizvela je u svojim pogonima u Pirotu 2020. godini 11,2 miliona guma.

Izvor: Tanjug

U Pirotu lane proizveli 11,2 miliona guma
Foto: Depositphotos/belchonock

Zaposleno je i novih 200 radnika, saopšteno je danas na digitalnoj konferenciji u Pirotu na kojoj su predstavljeni rezultati kompanije i planovi za naredni period.

''Uprkos pandemiji, mi smo nastavili dalje sa industrijalizacijom novih proizvoda, proizvodnjom i isporukom guma našim kupcima, kao i uvođenjem novih projekata, odnosno pripremama za budućnost. Uspeli smo da uspostavimo ravnotežu između zahteva kupaca, sanitarnih ograničenja i naših industrijskih ambicija“, rekao je, pored ostalog, Igor Zjemit, direktor kompanije Tigar tajers.

On je istakao da je u prošloj godini primljeno i 200 novih radnika, s obzirom na to da se u 2021. godini očekuje oporavak tržišta, kao i finansijska stabilizacija kupaca i ostalih partnera, odnosno vraćanje obima proizvodnje i prodaje na nivo pre početka krize.

„U godini obeleženoj nezapamćenom pandemijom, koja traje i danas, bili smo uz lokalnu zajednicu, pomogli smo kupovinu respiratora, automatskih aparata za merenje telesne temperature, pulsnih oksimetara za merenje saturacije kiseonika u krivi, donirali smo više od 30.000 maski, 10.000 rukavica, preko 400 litara sredstava za dezinfekciju'''', rekla je Milena Tošić, finansijski direktor.

Susret Tigar tajersa sa partnerima u cilju predstavljanja rezultata i prioriteta za naredni period održan na Dan planete zemlje, 22. april, bio je i prilika da kompanija najavi ekološku kampanju razvrstavanja plastike ''''Razmisli, Razvrstaj, Uključi se'''', kao i podršku ekološkim projektima na nivou Grada Pirota u okviru programa podrške lokalnoj zajednici "Growing together".

Kompanija Tigar tajers u svojim pogonima u Pirotu zapošljava više od 4.000 radnika.

Skupu se obratio i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je istakao ogromnu važnost kompanije Tigar tajers za lokalnu zajednicu i pohvalio činjenicu da ova kompanija redovno upošljava nove radnike.

''Opšte je poznato da se na jedno novo radno mesto koje se otvori u realnom sektoru otvori još nekoliko novih radnih mesta u pratećim delatnostima, uslugama, ugostiteljstvu i drugim delatnostima. Upravo zbog toga značaj poslovanja i planova za proširenje proizvodnje u Pirotu je od ogromnog značaja za naš grad'', poručio je gradonačelnik Vasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: