Srbija

Petak, 20.03.2020.

12:36

Novo radno vreme trgovinskih lanaca

Na ovom mestu možete pronaći informacije o tome koji objekti rade za vreme trajanja vanrednog stanja, kao i u koje vreme su otvoreni.

Izvor: B92, Tanjug

Novo radno vreme trgovinskih lanaca
Foto:Depositphotos, NatahaFedorova

Na teritoriji cele Srbije je uvedeno vanredno stanje, a u skladu s tim, izmenjeno je i radno vreme prodavnica, ugostiteljskih i drugih objekata.

Tako će IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi raditi od 7 do 15 sati, svakog dana u nedelji.

Obzirom na to da su najstariji sugrađani jedna od najranjivijih grupa kada je reč u korona virusu, kompanija Mercator-S je odlučila da nedeljom, od 4 do 7 sati ujutru, 90 odabranih IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa bude na usluzi samo osobama starijim od 65 godina. O kojim tačno radnjama je reč, građani se mogu informisati putem linka na sajtu kompanije.

Prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Republike Srbije, i kompanija Lidl Srbija od sutra uvodi izmene radnog vremena svojih prodavnica kako bi omogućili svim građanima da obave kupovinu, a svojim zaposlenima da stignu kućama pre 17 časova. Sve Lidlove prodavnice će od sutra raditi svakog dana od 07-15 časova. Kompanija apeluje na svoje potrošače da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Ukoliko se mere ograničenja kretanja budu menjale, može doći i do dodatnih promena radnog vremena Lidl prodavnica, a budući termini kupovine za starije od 65 godina biće posebno najavljeni, saopšteno je.
Kompanija DIS takođe saopštava kako je prilagodila radno vreme svih marketa u skladu sa novim odlukama Vlade Republike Srbije. Svi njeni marketi (31 market) širom zemlje od danas rade od 7 do 15 časova, svakog dana. Jutros (u nedelju 22.03) vrata svih njenih marketa bila su otvorena za penzionere od 4 do 7 časova.

Iz DIS-a naglašavaju kako su preduzeli sve mere u cilju zaštite kako zaposlenih, tako i potrošača u marketima. U svim marketima postavljene su specijalne podne trake - obeleživači koji dodatno pomažu u poštovanju propisane mere o rastojanju između lica u zatvorenom prostoru i postavljeni su zaštitni paneli na kasama kako bi se dodatno smanjio kontakt između zaposlenih i potrošača. Svi zaposleni dobijaju novu zaštitnu masku kada dođu na radno mesto.

Prodavnice Grupe Univerexport (Univerexport i Trgopromet) od danas rade od 7 do 15 sati, uključujući i prodavnice u okviru tržnih centara (TC Promenada Novi Sad i TC Aviv park, Zvezdara).

Grupa Univerexport je saopštila da poštuje sve odluke i uredbe Vlade Srbije i da su radi bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, između ostalog, napravljene zaštitne barijere na kasama.

Kako se navodi, prostor i oprema unutar prodavnica se redovno dezinfikuju, a kasiri su opremljeni maskama, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: