Ovako izgleda Aerodrom "Morava": U nedelju će primiti prve putnike FOTO

Na Aerodromu "Morava" u Lađevcima sve je spremno za dolazak putnika koji će početkom decembra, avionima "Er Srbije", tri puta nedeljno leteti za Beč.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2019.

13:14

Ovako izgleda Aerodrom
Foto: Rina

"Pristanišna zgrada aerodroma kompletno je opremljena. Sa desne strane su četiri šaltera za čekiranje putnika, zatim slede pasoška i carinska kontrola. Za početak će biti zaposleno 37 radnika, koji su prethodno prošli obuku u Nišu, gde su već stekli neophodno radno iskustvo", kaže Dragan Bugarinović, direktor Aerodroma "Morava".

U Lađevcima, međutim, od samog početka mislilo se na sve, tako da je prvim putnicima već obezbeđeno pružanje neophodnih usluga.

"Obezbeđen je prostor za rentakar agenciju, za one putnike koji nemaju prevoz, a otvoren je i frišop. Tako da neće biti nikakve razlike da li se leti iz Beograda, Niša ili iz Lađevaca. Ova vazdušna luka ima izuzetan potencijal, zbog same svoje lokacije i blizine ključnim saobraćajnicama", kaže Bugarinović.
Foto: Rina
Nakon što kompanija "Er Srbija" bude objavila red letenja, putnici će moći da kupe karte preko zvaničnog sajta ili preko agencija koje vrše prodaju. Beč je prva destinacija, a na proleće se uvodi još jedna linija, za Solun.

"U zavisnosti od potreba putnika, postoje mogućnosti da se uvedu i dodatne linije. Najveće interesovanje vlada za gradove zapadne Evrope i Istanbul", rekao je prvi čovek Aerodroma "Morava".
Foto: Rina
Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja još jedne, veće piste.

"Biće projektovana nova koja će omogućiti saobraćaj većih aviona, koji mogu da prime više putnika, ali i onih koji se koriste za kargo saobraćaj, što će pre svega, omogućiti još brži privredni razvoj ovog dela Srbije i očekujem da će novi investitori to prepoznati", naglasio je Bugarinović.
Foto: Rina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: