Mihajlović: Novi vlasnik uložiće 30 mil. € u Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i predstavnici kompanije DP World, koja je novi vlasnik Luke Novi Sad, razgovarali su o planovima za naredni period.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

11:30

Mihajlović: Novi vlasnik uložiće 30 mil. € u Luku Novi Sad
Foto: Tanjug/M. Mirèetiæ

Predstavnici DP World, koje predvodi izvršni direktor za Evropu i Aziju Rašid Abdula, naveli su da će uložiti 30 miliona evra u Luku, a Mihajlovićeva je navela da će to biti najveća investicija u naš vodni saobraćaj.

Ona je rekla da će ta kompanija, koja je jedna od najvećih na svetu u ovoj oblasti, imati svu potrebnu pomoć lokalne samouprave i Vlade Srbije u vezi sa rešavanjem svih procedura potrebnih da bi se ova investicija sprovela.

"Plan je da Srbija postane multimodalno čvorište zapadnog Balkana i da do 2021. godine povežemo Dunav i Savu sa putnim i železničkim Koridorom 10. Zato je ova investicija od velikog značaja za Srbiju", rekla je Mihajlovićeva i dodala da je Srbija zainteresovana za ulaganja u luke Smederevo i Beograd.

Rašid Abdula je rekao da je kupovina Luke Novi Sad prva investicija ove kompanije na Balkanu, jer su, kako je naveo, svesni značaja koji Dunav ima u povezivanju Evrope.

On je rekao i da DP World izvodi radove u 41 zemlji na šest kontinenata, ima preko 35.000 zaposlenih, sa godišnjim prihodom od više od četiri milijarde dolara.

Potpisivanje privatizacionog ugovora o kupovini Luke Novi Sad sa kompanijom DP World planirano je za 6. maj, navedeno je u saopštenju iz kabineta ministarke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: