Dogovoreno: Finaliziranje, pa plasiranje Alibabe u Srbiji

Dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej na srpsko tržište.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2018.

19:27

Dogovoreno: Finaliziranje, pa plasiranje Alibabe u Srbiji
(Foto: Thinkstock)

Državni sekretar u Ministarstvu u telekomunikacija Tatjana Matić, razgovarala je u Hangdžou sa predstavnicima kompanije Alibaba

Razgovaralo se o daljoj saradnji u oblasti onlajn turizma i elektronske trgovine i plaćanja, saopšteno je iz ministarstva.

Na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom "Alibabe" Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

Kako se očekuje, Alibabina platforma Fligy doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije, ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju.

Ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180.8 odsto dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97 odsto, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: