Estrada se hvali stanovima u "BG na vodi", porez kaže drugačije

Ekskluzivno naselje Beograd na vodi po čaršiji već zovu "Beograd na estradi", piše list Politika.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

09:51

Estrada se hvali stanovima u
(Foto: Thinkstock)

Razlog – folkeri se već odavno po tabloidima hvale da su postali vlasnici i po nekoliko skupih nekretnina na ovoj lokaciji.

Podaci Poreske uprave pokazuju da su za prvih šest meseci ove godine po osnovu zaključenih ugovora za izvođenje zabavne i narodne muzike estradni umetnici prijavili 64.817.295,69 dinara, ili oko 550.000 evra prihoda.

Obični građani ovim stanovima i dalje mogu da se dive samo s reke. Jer, s prosečnom, mesečnom zaradom treba im mnogo godina rada i štednje da bi sebi mogli da priušte i najmanji stan na ovoj prestoničkoj lokaciji.

Međutim, zvanični podaci o tome koliko estrada zarađuje u velikom su raskoraku s načinom života njenih poslenika o kome otvoreno pričaju. I dok se s jedne strane horski hvale da redovno plaćaju porez, podaci Poreske uprave svedoče da su za prvih šest meseci ove godine po osnovu zaključenih ugovora za izvođenje zabavne i narodne muzike estradni umetnici prijavili 64.817.295,69 dinara, ili oko 550.000 evra, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: