Aktuelno 1

01.05.2024.

8:10

Ništa od nove generacije Peugeota 2008: Umesto toga redizajn i zadržavanje SUS motora

Iako bi njegov naslednik trebalo da bude potpuno električni, Peugeot je rešio da zadrži model 2008 do 2029. godine kako bi izbegao komercijalno "samoubistvo" ovog uspešnog SUV-a.

Izvor: Kliks

Ništa od nove generacije Peugeota 2008: Umesto toga redizajn i zadržavanje SUS motora
Peugeot

Podeli:

Dosta proizvođača u posednjih nekoliko meseci odlučilo je da produži životni ciklus postojećih SUS modela uz temeljni redizajn i što dužu upotrebu, što im, pored vizuelnog osveženja, omogućava i smanjene troškove razvoja.

Kašnjenje stupanja na snagu novog Euro 7 standarda jedan je od faktora za takvu komercijalnu strategiju, ali i onoga što budućnost nosi sa električnim automobilima. Realnost je da, koliko god se političari trudili, građani Evrope nisu spremni, kao ni infrastruktura, zbog čega brendovi počinju da se povlače.

Zato, čini se da je bolje produžiti životni ciklus estetskim promenama, a pravi kandidat za to je Peugeot 2008 kog čeka temeljna restilizacija, ali i oslanjanje na motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Peugeot 2008 jedan od najvažnijih SUV-ova francuske marke. Njegova druga generacija uzdigla ga je na najviše pozicije u prodajnim rangovima na evropskom kontinentu, pa je, s obzirom na situaciju, Peugeot odlučio da mu produži životni ciklus na tržištu do skoro 2030. godine.

Aktuelni model, koji je predstavljen pre nepunih pet godina, ostaće u prodaji bar do 2029, pišu francuski mediji, što znači da će druga generacija čak 10 godina biti na tržištu.

Naravno, novo osveženje će doneti potpuno novo lice i razlikovaće se od aktuelnog modela, osim na bokovima gde proizvođač nema prostora za posebne promene.

Francuzi znaju da je imidž ključan, pa već radi na temeljnom redizajnu kojim će posebno istaći prednji deo 2008-ice u skladu sa trenutnim Peugeot trendovima. Krasiće ga moderniji i sportskiji izgled.

Što se tiče pogona, Peugeot će i dalje nuditi istu mehaničku strukturu kao kod postojećeg 2008. Dizel je već izbačen iz upotrebe, pa će pogonska grupa nastaviti da se bazira na benzincima i svakako na samopunjivim, a ne na plug-in hibridima.

Francuski model će takođe zadržati električnu verziju, ali e-2008 navodno će dobiti veću bateriju, koja će, takođe, ponuditi veću autonomiju od trenutnih 400 kilometara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: