I pumpe na tapetu - trećini katanac

Poreska uprava je od početka godine kontrolisala poslovanje 42 benzinske stanice u Srbiji a nepravilnosti u radu utvrđene su u 16 objekata.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.03.2017.

15:20

I pumpe na tapetu - trećini katanac
Foto: Thinkstock

Njima je izrečena mera privremenog zatvaranja, a protiv odgovornih osoba podneta prekršajna prijava.

Kako se navodi, benzinski objekti su kontrolisani na području Niša, Šapca, Beograda, Indije, Kragujevca, Leskovca, Sremske Mitrovice, Čačka, Pirota, Bečeja, Gornjeg Milanovca.

Poreska uprava podseća da su tokom 2016. inspektori te uprave u koordinaciji sa tržišnom i metrološkom inspekcijom proverili poslovanje 245 benzinskih stanica, a da su nepravilnosti utvrđene u 108 objekata, odnosno u 44,08 odsto tih objekata kojima je izrečena mera privremenog zatvaranja i pokrenut je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti.

Navode i da će u narednom periodu nastaviti kontrolu poslovanja svih poreskih obveznika, jer će samo podizanjem svesti da je poštovanje poreskih propisa zakonska obaveza za sve biti smanjena potreba za kontrolama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

16 h

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

13 h

Podeli: