Srbija 18

27.04.2024.

16:17

PIO fond ne radi za praznike: Ovo je kalendar isplate penzija

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) saopštio je da Kontakt centar i sve ostale službe tog fonda neće raditi od 1. do 6. maja.

Izvor: Tanjug

PIO fond ne radi za praznike: Ovo je kalendar isplate penzija
Shutterstock/Maja Marjanovic

Podeli:

Kako se navodi, PIO fond neće raditi u tom periodu u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima.

Zbog praznika, odnosno neradnih dana za 1. maj i Vaskrs, u PIO fondu podsećaju da je izmenjena i isplata aprilskih penzija za april i ona će zvanično početi u utorak 7. maja, a biće završena 13. maja.

Penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti prvi će dobiti novac, zatim 8. maja on će leći penzionerima iz kategorije poljoprivredni i vojni, dok će penzioneri iz kategorije zaposleni novac dobiti 10. maja preko tekućih računa, a 13. maja na kućnim adresama i šalterima pošte.

PIO fond

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: