Svet 10

27.04.2024.

12:57

Balkanska država produžava radnu nedelju

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju.

Izvor: Index

Balkanska država produžava radnu nedelju
Reshetnikov_art/Shutterstock

Podeli:

U julu se u Grčkoj uvodi šestodnevna radna nedelja, a obveza će se odnositi na državne službe, komunalne kompanije, banke, fabrike, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevnu radnu nedelju, piše inNewspaper, a prenosi Indeks.

Prema zakonu, radni dan dodatnog radnog vremena ne sme da traje duže od osam sati te se ne dopušta prekovremeni rad. Ovu odredbu, koja stupa na snagu 1. jula, ne moraju da slede poslodavci kompanija ili privreda koja po svojoj prirodi nisu kontinuirana, odnosno do sada nisu radili pet dana u nedelju. Postoje i drugi izuzeci. 

Što se tiče ograničenja, radnik šestog radnog dana ne sme da radi duže od 8 sati te se ne dopušta prekovremeni rad. U slučaju da kompanije ili poljoprivredna gazdinstva imaju petodnevne noćne smene (00:00-06:00), tada šestoga dana ne smeju da rade u noćnoj smeni. 

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: