Ikeine radnje krcate, profit skočio 7,1 odsto

Švedska Ikea grupa saopštila je da je u fiskalnoj 2016. godini imala prihod od 34,2 milijarde evra, što je 7,1 odsto više nego prethodne godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

19:38

Ikeine radnje krcate, profit skočio 7,1 odsto
Foto: Getty images

Neto profit te grupacije koja se bavi proizvodnjom i prodajom nameštaja i druge opreme za domaćinstva iznosio je 4,2 milijarde evra.

Robne kuće u okviru Ikea grupe posetilo je 783 miliona ljudi, a prodajne centre 425 miliona.

Najveća maloprodajna tržišta Ikee su Nemačka, SAD, Francuska, Velika Britanija i Švedska, a u pripremi je otvaranje prodajnih centara u Srbiji i Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: