Subotica dobija novi carinski terminal

Vlada Srbije odobriće subotičkoj lokalnoj samoupravi 50 miliona dinara za izgradnju novog carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

16:30

Subotica dobija novi carinski terminal
Foto: Thinkstock

Kako je objavila Radio-televizija Vojvodine, slobodna zona će ovim dodatno unaprediti nivo usluga koje pruža stranim investitorima kod kojih je zaposleno nekoliko hiljada radnika.

U okviru Slobodne zone Subotica posluju Simens, Kontinental, Svarovski, Norma grupa i Ametek.

Kako ističu u rukovodstvu Slobodne zone, većina ovih kompanija konstatntno povećava obim poslovanja u okviru zone, koji podrazumeva određene carinske procedure kroz koje prolazi oko 15.000 kamiona godišnje, što nameće kao potrebu izgradnju novog carinskog terminala.

"Sa izgradnjom novog carinskog terminala poboljšavamo uslove poslovanja, ubrzavamo procedure i postajemo još sigurniji partner u poslovanju", rekla je direktorka Slobodne zone Subotica Branislava Stojković Marčetić.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalan je Vladi i premijeru koji su, kako je rekao, na ovom primeri pokazali svoju ekspeditivnost prema potrebama lokalne samouprave i samih investitora.

Prema njegovim rečima, ideju o izgradnji novog terminala čelnici subotičke lokalne samouprave su pre mesec dana prezentovali nadležnima u Vladi Srbije, od kojih će dobiti konkretnu finansijsku podršku.

"To je ideja od pre mesec dana i vidite kako je ekspresno završena. Dogovor je bio s premijerom koji je brzo reagovao na naš zahtev i mi možemo reći samo da je mnogo bitno da ćemo napraviti naš carinski terminal, čime ćemo osloboditi prostor za dalje širenje Slobodne zone, a samim tim i za zapošljavanje novih radnika", rekao je Laban za RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: