Srbija

Ponedeljak, 30.05.2016.

14:02

Šeik zove Vučića: Pošaljite snažnu poruku svetu

Premijer Aleksandar Vučić dobio je poziv od šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, za predstavljanje Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2020. u Dubaiju.

Izvor: Tanjug

Šeik zove Vučića: Pošaljite snažnu poruku svetu
Foto: Tanjug

Šeik Mohameda bin Rašida al Maktuma je potpredsednik i premijer UAE i vladar Dubaija, a njegov poziv Vučiću je uručio ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Srbiji Džum Rašid Sejf Zajed al Daherij.

U pismu se kaže da će učešće Srbije na ovom izuzetno značajnom sajmu, koji će prvi put biti održan u regionu Bliskog istoka, poslati snažnu poruku svetu uz mogućnost ostvarivanja novih poslovnih veza. Premijer Vučić prihvatio je poziv za učešće na EXPO 2020. i rekao da će se Srbija predstaviti na najbolji mogući način, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Vučić i ambasador Ajed al Daheri su razgovarali o daljoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

Ambasador Al Daheri preneo je pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, princa prestolonaslednika Abu Dabija, kao i njegovu podršku napretku Srbije i bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Srpski premijer i ambasador UAE istakli su značaj saradnje u oblasti ekonomije, sa posebnim osvrtom na mogućnosti većeg prisustva investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji. Na sastanku je bilo reči i o napretku zajedničkih projekata.

Konstatovano je i da je prošlonedeljna poseta poslovnih žena iz UAE dala značajan impuls jačanju odnosa dveju zemalja i otvorila nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, posebno zdravstva i zdravstvenog turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

4 h

Podeli: