Srbija

Sreda, 04.11.2015.

10:44

Koridor 10 "okupirali" radnici i mašine

Na ulazu u Železničku stanicu Ćuprija počeli su radove na povezivanju dvokolosečne pruge Gilje - Ćuprija - Paraćin.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Radovi su počeli nakon demontaže starog koloseka, radnici i stručnjaci Građevinskog inženjerskog preduzeća "Konstruktor" iz Beograda,

Reč je o konekciji levog koloseka u dužini 100 metara i desnog u dužini 70 metara, izjavio je inženjer "Konstruktora" na gradilištu Stefan Pavlović.

Očekujemo za oko desetak dana potpuni završetak građevinskih radova na pruzi, koji podrazumevaju izradu donjeg i gornjeg sloja ovde i u Gilju, istakao je Pavlović, koji je i šef gradilišta.

"Ovo su završni radovi", rekao je Pavlović i dodao da graditeljima pruge na ruku ide veoma lepo vreme.

"Konstruktor" je podizvođač radova Italijanske kompanije "Italijana Construzioni CAF", koja gradi novu dvokolosečnu prugu Gilje-Chuprija-Paraćin.

Na pruzi je puno radnika i mašina preduzeća iz Srbije i Italije, uporedo vrši se demontaža starog koloseka i instalacija i postavlja nova.

Želaznička stanica u Ćupriji, kroz koju ne prolazi nova dvokolosečna pruga, gotovo je zatrpana starim demontiranim šinama, ali i novim materijalima.

Nova dvokolosečna pruga Gilje-Ćurije-Paraćin, na "koridoru 10", duga je 10,5 kilomatara, projektova za brzine do 167 kilomatara na sat i planirano je da bude puštena u saobraćaj ovog meseca.

Jedan, levi kolosek, ove pruge, od Jagodine do Ćuprije, je već u saobraćaju od 9. oktobra.

Izgradnja ove deonice pruge, sa novim železničkim mostom na Velikoj Moravi, finansira se kreditom Evropska investiciona banka u iznosu 16,2 miliona evra, a investitor je Železnica Srbije.

Kontaktnu električnu mrežu i signalne urađaje na pruzi izvodi Kompanija "Simens".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: