Šta donosi sporazum o osiguranju vozila

Srbi i Albanci sa Kosova sa nestpreljenjem očekuju primenu sporazuma o osiguranju motornih vozila koji je postignut u Briselu između Beograda i Prištine.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

19:52

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Prema sporazumu čiji detalji još nisu u potpunosti poznati javnosti, godišnje tarife osiguranja za vozila sa Kosova koji ulaze Srbiju iznosiće 40 evra za putnička vozila, 300 evra za autobuse i 100 za kamione.

Siniša Đorđevic iz Gračanice više od deset godina plaća duplo osiguranje za svoje vozlo, osiguravajućim kućama u Srbiji i na Kosovu. Godišnje izdvoji oko sedamsto evra. Jedne tablice na prelazu Kosova i Srbije skida, a druge postavlja.

Još uvek nisu poznati detalji sporazuma o osiguranju koji je potpisan u Briselu. Poznato je da ce vozila sa KS tablicama u Srbiju uz godišnje osiguranje od 45 evra, dok za RKS oznake pored osiguranja kupuju se probne tablice. Za vozila sa registracionim oznakama gradova u centralnoj Srbiji za ulaz na Kosovo važiće zeleni karton.

Tablice Republike Srbije gradova na Kosovu, vlada u Prištini je zabranila pre nekoliko godina, kao i lične karte i vozačke dozvole koje izdaju policijske uprave izmeštene sa Kosova u gradove centralne Srbije. Te tablice i dokumenta koriste se samo u severnom delu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: