Srbija

Sreda, 21.07.2021.

09:40

Grčić: "Rudari EPS-a su oslonac energetike Srbije"

Milorad Grčić, v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", uputio je čestitku rudarima povodom rudarske slave Svetog Prokopija.

Izvor: B92

Grčić:
Foto: EPS

Kako je istakao, rudari "Elektroprivrede Srbije" su najsnažniji stub energetske stabilnosti naše države, a to pokazuju svakodnevno 24 sata 365 dana u godini.

"Oni predano rade u svim situacijama i kad su ledene zime, sušna i vrela leta, za vreme košava, poplava i mećava. Bez rudara 'Kolubare' i 'Kostolca' nema energetske sigurnosti i nezavisnosti i sa zadovoljstvom im čestitam rudarsku slavu Svetog Prokopija", rekao je Grčić.

Grčić je zahvalio rudarima na predanom radu, na tome što se uvek trude da budu bolјi i što nadmašuju sopstvene rekorde iz godine u godinu. I ove godine rudari iz meseca u mesec ispunjavaju proizvodne planove i za sedam meseci proizvedeno je oko 19 miliona tona uglja i više od 60 miliona kubnih metara otkrivke, navodi se u saopštenju EPS-a.
Foto: EPS
"Od neprocenjive je važnosti što svaki kupac električne energije u Srbiji uvek može da računa na vaše zalaganje. Uvek kada je u ostalim granama proizvodnje bilo teško, vi ste istupali i održavali balansiranu proizvodnju", naglasio je Grčić. "Vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u i jedan od osnovnih naših cilјeva je unapređenje uslova rada i opreme za proizvodnju. Modernizacija rudarske proizvodnje znači opstanak EPS-a i zato činimo sve da proizvodnja uglja i električne energije ispune sve ekološke norme i u budućnosti ostanu važna osnova za ekonomski razvoj Srbije."

Uz rudarski pozdrav "Srećno", prvi čovek EPS-a je poručio i da privreda i građani Srbije znaju koliko je težak rudarski posao, ali da se često zaboravlja da rudarski sektor obezbeđuje ne samo dovoljno uglja i potom struje, već da je rudarstvo veoma značajno i za napredak ekonomije i time bolji život svih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

17 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: