Gorenje prodalo dve kompanije

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje prodao je Gorenje Kuhinje i Gorenje Unutrašnja oprema međunarodnom privatnom investicionom fondu CoBe Capital

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

11:34

Default images

Time je istupio iz segmenta proizvodnje nameštaja.

Novi vlasnik će nastaviti sa proizvodnjom nameštaja u pogonima u Mariboru, Velenju i Nazarju, na programu koji zapošljava oko 400 radnika, a nastavkom proizvodnje oni će sačuvati postojeća radna mesta, objavila je kompanija na Ljubljanskoj berzi.

Predstavnici Gorenja kažu da segment proizvodnje nameštaja nije osnovna delatnost kompanije, i da su u njemu u poslednje tri godine beležili gubitke.

Uslovi prodaje navedenih kompanija Gorenja globalnom investicionom fondu nisu objavljeni.

Iz CoBe Capitala su objavili da su zadovoljni novom akvizicijom u Sloveniji, čime jačaju proizvodni potencijal uz svoje fabrike u Francuskoj, Nemačkoj i Austriji.

Predstavnici ovog investicionog fonda kažu da u programu kuhinjske opreme Gorenja i njegovom brendu vide veliki potencijal za rast i napredovanje kvalitetne proizvodnje, kao i priliku za jačanje sopstvene konkurentnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: