Hrvati kupili deo Farmavite u BIH

Potpisan je ugovor o strateškom povezivanju hrvatske farmaceutske kompanije "Belupo" i sarajevske "Farmavite".

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

16:20

Default images

Kako je saopšteno iz "Farmavite", ugovore su potpisali predsednik uprave "Belupa" Stanislav Biondić i vlasnik "Farmavite" Sead Babić, druge po veličini farmaceutske kompanije u Bosni i Hercegovini.

Potpisnici Ugovora o strateškom partnerstvu nisu želeli da otkriju koliki je deo "Farmavite" kupio hrvatski "Belupo" niti po kojoj ceni.

"Belupo" danas drži 11,4 odsto hrvatskog tržišta lekova koji se izdaju na recept. Na domaćem tržištu ostvaruje 78 odsto prodaje, a ostalo na tržištima bivše Jugoslavije, Češke, Slovačke i Rusije.

"Farmavita d.o.o" uspešno posluje od 1991. godine kao veledrogerija, a tokom 2005. godine osnovna delatnost tog preduzeća je proširena na proizvodnju vlastitih lekova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: