Region

Petak, 23.02.2018.

12:40

Planirate u Sloveniju? Loša vest, spremite za novu taksu

Turistički boravak u Sloveniji uskoro će biti nešto skuplji, pišu regionalni mediji.

Izvor: SEEbiz

Planirate u Sloveniju? Loša vest, spremite za novu taksu
(Foto: Thinkstock)

Turistima će se uz boravišnu taksu naplaćivati još jedna nova naknada koja može da iznosi i četvrtinu boravišne takse. Tako, za obe te takse biće potrebno najviše 3,125 evra po danu.

Naime, slovenački parlament je prihvatio zakon o podsticanju razvoja turizma, kojim je uvedena i ta nova naknada, prenosi Seebiz.

Određivanje osnovne turističke takse i dalje ostaje u nadležnosti lokalnih jedinica, opština, ali je njen maksimalni iznos po danu povećan s dosadašnjih 1,265 evra na 2,50 evra, dok nova taksa može da iznosi najviše 25 odsto turističke, odnosno najviše 0,625 evra po danu.

Tako bi turistička i ova nova taksa gosta mogle da koštaju ukupno najviše 3,125 evra po danu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: