Velika pobeda Ubera, široki im hrvatski putevi

Prekršajni sud u Zagrebu odbio je predlog koji je protiv Ubera podnela saobraćajna inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Region

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

15:11

Velika pobeda Ubera, široki im hrvatski putevi
(Foto: Getty images)

Ministarstvo sada ima pravo žalbe, o kojoj će odlučivati Visoki prekršajni sud, piše Večernji list.

Što se tiče razloga zbog kojih je optužni predlog protiv Ubera odbijen, iz suda su saopštili da o tome ne mogu da govore detaljno, osim da će ispitujući optužni predlog sud doneti presudu kojom se optužba odbija ako postoje okolnosti koje isključuju prekršajni progon.

U Uberu nisu hteli da komentarišu presudu.

Podsećanja radi, saobraćajna inspekcija tužila je Uber i zahtevala se zabrani aplikacija za naručivanje prevoza u Hrvatskoj.

U Ministarstvu saobraćaja su, naime, zaključili već odavno da partneri vozači Ubera u Hrvatskoj posluju nelegalno jer obavljaju usluge taksija iako za to nemaju potrebne licencije i dozvole, što je propisano Zakonom o prevozu.

U Uberu, bar zasad, što se tiče odluke Prekršajnog suda, mogu biti mirni i dalje u Hrvatskoj raditi po svom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: