Zašto privatizujemo naše najvažnije? VIDEO

Raspisan je treći javni poziv i pokušaj za privatizaciju PKB-a, jednog od najvažnijih kombinata u našoj zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2017.

10:44

Zašto privatizujemo naše najvažnije? VIDEO
Foto: Thinkstock

A da li je privatizacija potrebna s obzirom da je PKB državno, a ne društveno preduzeće?

“Plan je da se pronađe strateški investitor koji će održati i unaprediti proizvodnju u PKB-u. PKB je jedno od najznačajnijih preduzeća u Srbiji i jedno od najvećuih mlekarskih proizvođača u Evropi, proizvodi oko 66 miliona litara mleka, snabdeva Beograd sa oko 50 odsto celokupne količina“, ističe Milan Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Kako kaže, proizvodnja se odvija na 22.000 hektara, PKB ima 1.800 zaposlenih, a Trivunac dodaje da iako PKB nije gubitaš, smatraju da je pronalaženja investitora neophodno zbog budućnosti PKB-a.

“Raspisali smo javni poziv za prikupljanje pisama zainteresovanih, taj proces će trajati do 17. februara tako da ćemo tada imati više informacija o zainteresovanim investitorima“, dodaje on.

Kako kaže, posle pisama će se odrediti model privatizacije.

„Mi se nadamao da će to biti do kraja prvog kvartala ove godine“, dodao je Trivunac, ističući da je cilj da se od PKB-a napravi što bolja firma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: