Dačić: EPS nećemo dati nikom

Energetski sektor Srbije i EPS treba da ostanu u većinskom državnom vlasništvu, izjavio je zamenik premijera Srbije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

14:43

Default images

Dačić je ocenio da je u toj oblasti potrebno sklapati strateška partnerstva i dokapitalizacije kako bi se razvijala domaća energetika.

Zadržavanje energetskih resursa u većinskom državnom vlasništvu ne znači da država treba da ima monopol u toj oblasti, već da raspolaže određenim stepenom kontrole, rekao Dačić na svečanosti puštanja u rad drugog revitalizovanog agregata u hidroelektrani "Bajina Bašta". Svečanosti su prisustovali i ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić, savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić, generalni direktor EPS -a Dragomir Marković, drugi državni i lokalni zvaničnici, investitori i izvođači radova.

Ulaganje u energetiku Srbije je budućnost, jer je ta oblast naš najveći resurs koji značajno učestvuje u bruto domaćem proizvodu zemlje, rekao je Dačić.

On je ocenio da je modernizacija HE "Bajina Bašta", u koju će biti uloženo 77 miliona evra, važan razvojni projekat za privredni rast Srbije.

Takvi i slični projekti koji se realizuju iz međunarodnih kredita ne znače zaduživanje radi potrošnje već je to u funkciji razvoja.

"U poslednje vreme kod nas se stvara utisak da se Srbija bespotrebno zadužuje, ali ovde nije reč o zaduživanju radi potrošnje, već se radi o razvojnim projektima koji su u interesu građana", precizirao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: