Automobili

Sreda, 08.11.2023.

16:36

Otkriveni planovi: Jeep pravi još dva električna vozila

Nedavno objavljeni dokument otkriva nam neke od planova koje Stellantis ima za godine koje su pred nama, a među njima se nalaze i dva nova električna Jeep modela.

Izvor: B92, Arena EV

Otkriveni planovi: Jeep pravi još dva električna vozila
Foto: Jeep/Promo

Pored Wagoneer S i Recon modela koji se očekuju do 2025. godine, u dokumentu koji su potpisali predstavnici sindikata sa Stellantis grupacijom piše da je za 2027. planiran električni Grand Cherokee, a za 2028. se planira i Wrangler EV.

Dok će se Wrangler proizvoditi u kompleksu Toledo, Grand Cherokee će izaći iz montažnog kompleksa u Detroitu.

Oba vozila biće temeljena na STLA Frame platformi, a s obzirom na to da ima još 4-5 godina do njihovog predstavljanja, nemamo nikakve zvanične podatke o baterijama i drugim karakteristikama.

Kada pogledamo nešto starija saopštenja, tu su podaci o tome da će Stellantis do aprila 2028. godine uložiti 19 milijardi dolara u nove pogone za baterije, nadogradnju objekata, obuku o električnim vozilima i razvoj novih EV. Od toga, oko 9,4 milijarde dolara namenjeno je za tri nove fabrike baterija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: