Automobili

Četvrtak, 29.10.2020.

13:00

Nemačka auto-industrija bi da bude ugljenično neutralna do 2050.

Da bi se ovo ostvarilo, potreban je angažman saveznih, regionalnih i lokalnih vlasti, kao i dobavljača energije.

Izvor: Izvor: B92, Hina

Nemačka auto-industrija bi da bude ugljenično neutralna do 2050.
Foto: BMW promo

Nemački automobilski sektor usvojio je ciljeve Evropske unije o emisiji ugljen-dioksida i planira da postigne ugljeničnu neutralnost do 2050. godine, objavilo je njihovo udruženje auto-industrije (VDA).

Odluku su u sredu doneli izvršni direktori VDA, čiji su članovi čelnici vodećih njemačkih proizvođača automobila. Strategiju će kreirati same kompanije, uključujući brendove kao što su Audi, BMW, Mercedes Benz i Volkswagen.

"Ovo je dobro za Nemačku kao proizvodnu lokaciju, budući da je takmičenje u idejama i uspešnosti ojačalo nemačku industriju, posebno automobilsku", saopštili su iz VDA. Čelnici kompanija su naglasili da su otvoreni za sva tehnička rešenja, uključujući električne automobile sa pogonom na obnovljive izvore energije, klasične automobile sa efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i motore koji koriste sintetička goriva i vodonik.

Prognoziraju da će moderni motori sa unutrašnjim sagorevanjem biti veoma važni za postizanje emisijskih ciljeva i ujedno zatražili ubrzanu izgradnju mreže punionica za električne automobile, kako u Nemačkoj tako i širom Evrope.

Uspeh iziskuje angažman saveznih, regionalnih i lokalnih vlasti i dobavljača energije, poručili su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: