Supra još ne skida “kamuflažu”, pod haubom 6 cilindara

Pretprodukcijska verzija nove Toyote Supra pojaviće se narednog vikenda prekrivena maskirnom folijom na manifestaciji “Goodwood Festival of Speed” koja se održava u Velikoj Britaniji.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2018.

11:08

Supra još ne skida “kamuflažu”, pod haubom 6 cilindara

Britanska publika imaće priliku da vidi auto koji se neće bitno razlikovati od serijske verzije modela Supra, ali će im užitak pokvariti činjenica da će vozilo i dalje biti “kamuflirano” šarenom folijom koju proizvođač koriste da prikriju dizajn novih automobila pre zvanične premijere.

Kako su najavili iz Toyote, Supru će u Gudvudu provozati glavni inženjer japanske kompanije, Tetsuya Tada, ali i Toyotin test vozač Herwig Daenens, pa će posetioci moći da čuju zvuk motora ovog automobila i vide ga u akciji na stazi. A kada je reč o motoru, Toyota je potvrdila da se ispod haube nalazi redni šestocilindraš, ali nije otkriveno više detalja o agregatu čija se snaga šalje na zadnje točkove Supre.

Spekuliše se da je u pitanju turbo punjeni 3.0 litarski benzinac, poreklom iz BMW-a, koji razvija oko 340 ks (250 kW) uz maksimlani obrtni moment od oko 500 Nm.

U ovoj pogonskoj konfiguraciji, nova Supra bi iz mesta do stotke trebalo da ubrzava za nešto više od 4,5 s, a kasnije bi u ponudi mogla da se nađe i bazična verzija sa četvorocilindarskim 2.0 motorom od oko 250 ks (185 kW).

Ovogodišnji “Goodwood Festival of Speed” održava se od 12. do 15. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: