Premijera: Stigao je novi Volkswagen Caddy FOTO

Nemački proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije svog multifunkcionalnog modela Caddy.

Izvor: B92

Petak, 21.02.2020.

13:30

Premijera: Stigao je novi Volkswagen Caddy FOTO
Foto: VW promo

VW Caddy je već decenijama etalon u klasi lakih komercijalnih vozila, a u poslednje dve generacije prepoznatljiv je i po svojoj putničkoj varijanti.

Nova, peta generacija ugledala je svetlost dana uoči Sajma automobila u Ženevi, a kupcima će biti ponuđena u brojnim, kako teretnim, tako i putničkim verzijama, u više karoserijskih opcija i dužina.
Foto: VW promo
Osim novog dizajna spoljašnjosti, koji predstavlja evoluciju prethodne dve generacije, novi Caddy ima i savremene sistem asistencije, poput adaptivnog tempomata, kao i beskontaktno otključavanje i startovanje vozila.

Kupcima su na raspolaganju i LED farovi, a produžena teretna verzija Caddy Maxi ima mesta za dve Euro palete.
Foto: VW promo
Novi VW Caddy postavljen je na modularnu MQB mehaničku platformu i u putničkoj varijanti može da preveze do 7 osoba.

Proizvođač se pohvalio sa poboljšanom aerodinamikom - koeficijent otpora vazduha spušten je na 0,30 sa 0,33, koliko ima odlazeća 4. generacija.

U putničkoj verziji mogu se naručiti i neke luksuzne opcije, kao što je veliki panoramski stakleni krov površine 1,4 kvadratna metra.
Foto: VW promo
Motorizacija se sastoji od 2.0-litarskog turbo-dizelaša u opcijama od 75 KS do 122 KS i 1.5-litarskog turbo-benzinca sa 116 "konja", a biće dostupna i verzija sa pogonom na metan.

Kada je reč o ekonomičnosti, Volkswagen je najavio da će novi Caddy u proseku trošiti 12 odsto manje goriva u odnosu na prethodnika.
Foto: VW promo
Snaga se standardno prenosi na prednje točkove pomoću 6-brzinskog manuelnog ili 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom, a na raspolaganju je i opcija sa pogonom 4x4.

Unutrašnjost je takođe modernizovana, a kupcima su dostupni potpuno digitalizovana instrument tabla i multimedijalni sistem sa ekranom od 6,5 ili 10 inča.

VIše tehničkih detalja i informacije o cenama očekuju se kasnije, uoči početka prodaje novog Volkswagena Caddy.
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: