Nissan povukao iz Evrope svoje modele iz "Golf" klase

Japanski Nissan obustavio je prodaju svoja dva kompaktna modela u Evropi i Rusiji.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

20:15

Nissan povukao iz Evrope svoje modele iz

Zbog masovne promene fokusa evropskih kupaca na SUV segment, Nissan je povukao sa Starog kontinenta hečbek Pulsar i sedan Almeru.

Tako je jedini preostali Nissanov kompaktni model u Evropi koji nije SUV ostao električni Leaf.

Nissan je lansirao Pulsar 2014. kao konkurenta Volkswagen Golfu i Ford Focusu, ali i kako bi popunio prazninu u svojoj ponudi model u Evropi nakon okončanja proizvodnje Almere 2006.

Japanski proizvođač je predvideo da godišnje proda 64.000 jedinica u Evropi, ali je prošle godine uspeo tek 25.000 komada modela koji je pravio u svom pogonu u Barseloni.

Almera je bio sedan namenjen isključivo ruskom tržištu od lansiranja 2013, i jedno vreme bio njegov najprodavaniji u najvećoj evropskoj zemlji sa vrhuncem 2014. sa 46.000 jedinica.

Međutim, ove godine je Almera ispala sa liste 25 najprodavanijih modela u Rusiji. Nissanov najprodavaniji model u avgustu je bio SUV X-Trail sa 14.103 jedinice, nešto više od manjeg Qashqaija.

Nissan očekuje da će broj prodatih vozila izgubljen povlačenjem Almere nadoknaditi upravo u SUV segmentu, s obzirom da ove godine 40% ruskog tržišta automobila čini upravo ova klasa, prema istraživanju Renault grupe čiji je Nissan član.

Almera je pravljena u AvtoVAZ pogonu u Toljatiju koji je bio u vlasništvu Renaulta, uz modele francuskog proizvođača i domaće Lade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: