Automobili

Sreda, 01.09.2010.

09:13

Novi Sad: 1.000 novih parking mesta

Iako je prethodnih deset dana samo obeležen parking prostor u Bulevaru cara Lazara, sa obe strane, u Puškinovoj, Vojvođanskoj ulici, u Vere Pavlović i Lasla Gala, sa obe strane od Mosta slobode do železničke stanice, najavljena naplata važi od 1. septembra.

Izvor: B92

Default images

Vozači će za sat vremena parkiranja na nekom od hiljadu mesta na Limanu, Grbavici i duž Bulevara oslobođenja plaćati 35 dinara. Iako stanari ulica sa novouvršćenim parking-mestima pod naplatom negoduju zbog tog nameta, ukupno 600 stanara je već kupilo stanarske karte za parkiranje.

Dok gradska upava smatra da na ovaj način reguliše parkiranje vozila u užem centru grada, vozači poručuju da im je taj, najnoviji ”harač” dodatno opterećenje za već ispražnjene novčanike.

- Kakav bezobrazluk, obeleže deo ulice i onda naplaćuju maglu - ljuta je Spomenka Mitić iz Ulice Lasla Gala. - U našoj ulici nije bilo problematično parkiranje, dok nisu poprečno obeležili parking prostor. Sada su smanjili mogućnost ostavljanja vozila, ali i zagradili pola ulice. Da bude zlo veće, stanari parkiraju vozila i na travnjacima, ispred ulaza u lokale i po trotoarima.

U toj slepoj ulici, vozači su navikli da parkiraju automobile tako da ne ometaju saobraćaj, niti vožnju u ”rikverc”. Stanari imaju svoja ”rezervisana” mesta parkiranja, a ostali vozači, uglavnom, nisu pravili problema. Kako navode stanari, ”pauk” u toj ulici do sada nije imao posla, a očekuju da će to ogromno vozilo narednih dana zakrčiti saobraćaj.

- Na obeleženim parkinzima najzad će se zavesti red - poručuju iz gradske uprave za saobraćaj i ”Parking serivisa”. - Kod Limanske pijace, gde su stanari i Novosađani koji su došli da pazare, teško dolazili do mesta za parkiranje, od nemarnih vozača, pijačara i divljih taksista, pešaci nisu mogli da prolaze od nepravilno parkiranih vozila. Sada stanari, uz mesečne karte za parkiranje (186 dinara), sebi obezbeđuju parking, a istovremeno ”teraju” neplatiše i nelegitimne prevoznike.

Prema rečima Radovana Jeknića iz ”Parkinga”, sa novouvršćenim parkiralištima pod naplatom, sada ima više od sedam hiljada parking mesta u širem centru Novog Sada. Kako on najavljuje, i u preostalim ulicama u Limanu i Grbavici biće parking pod naplatom, kada gradska uprava za saobraćaj naloži da se mesta obeleže. U najavi je uvođenje pod naplatu parkinga u Mičurinovoj ulici, ali se još ne zna tačno od kada.

- Majstore, kakva je to fora da uzmeš četku i obeležiš mesto koje su naši roditelji, pre 30 godina, plaćali za izgradnju ”Neimarove” zgrade? Bolje da su uredili igrališta da se deca igraju, nego što prodaju maglu - ljut je Stojan Despotović, koji živi u Bulevaru oslobođenja.

Stanarske mesečne karte

Karte za parkiranje stanari mogu da kupe svakog dana, osim nedelje, u Ulici Filipa Višnjića 47, od osam do 20 časova. Vozači će moći da parkiraju do tri susedne ulice od zgrade u kojoj žive.

Širenje naplate

Naplata će se širiti od centra prema Novom naselju i dalje, dok se ne uvede red - rekao je još ranije Siniša Bubnjević, član gradske uprave za saobraćaj i puteve. - Bune se oni koji ne plaćaju parkiranje i prave gužve na ulicama. Naravno da su mišljenja podeljena, ali je više onih kojima odgovara što će sada imati mesta za parkiranje u svojoj, a ne pet ulica dalje.

Izvor - NovostiOnline

Beograd: Plaćanje u još 20 ulica

"Pronalazači" parking mesta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

14 h

Podeli: