Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Nova vozila, ali i dve nove linije gradskog prevoza

"Net bus", uz nova vozila, uvodi dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a gradska uprava obezbeđuje povlašćen prevoz za više od deset kategorija sugrađana.

Izvor: eKapija Zrenjanin
Podeli
Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock
Ilustracija: Mirko Kuzmanovic/Shutterstock

Naime, od 10. januara uvedene su dve nove linije gradskog prevoza u Zrenjaninu, a kako navode u preduzeću "Net bus" i u Odseku za saobraćaj Odeljenja za urbanizam Gradske uprave grada Zrenjanina, u pitanju su linije broj 3 i 4 i rade u periodu od 6 do 15 časova.

Linija broj 3 sada ima maršrutu Gradnulica - Duvanika i saobraća od tog naselja na severu grada, preko Karađorđevog trga, do centra grada, odnosno Doma učenika "Angelina Kojić Gina", nastavlja ka glavnoj pijaci, naselju "Duvanika" i nazad na Gradnulicu. Autobus saobraća na svakih pola sata, piše Ekapija.

Druga linija koja je počela sa radom je linija broj 4, koja sada saobraća na relaciji Fabrika stanica - Mužljanska kolonija, dok je u ranijem periodu vodila iz Banatske ulice ka Mužljanskoj koloniji.

Takođe, linija broj 1, koja je od početka pandemije koronavirusa radila dvokratno, ponovo radi po ceo dan.

Ostale linije – 5, 6, 10 i 10a i dalje rade po ceo dan, a cena karte u gradskom prevozu je ostala nepromenjena i iznosi 90 dinara.

Direktor "Net busa" Goran Agramović kaže da su u preduzeću sagledali frekvenciju putnika i ekonomsku opravdanost svih linija i vozila na njima, i u tom smislu nabavili pet manjih vozila, zahvaljujući kojima će se pojačati intenzitet saobraćanja. Ističe da se novim vozilima i linijama izlazi u susret zahtevima građana, ali i ostvaruje racionalnije poslovanje.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura najavljuje i nove razgovore s predstavnicima "Net busa", s ciljem daljeg poboljšanja javnog prevoza, i podseća da Grad Zrenjanin omogućava povlašćen gradski prevoz za više od deset različitih kategorija naših sugrađana i da se ta praksa nastavlja i kroz javni poziv koji je u toku, prenosi sajt Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.