U subotičkoj bolnici sve teže: Danas registrovano 166 novozaraženih

Epidemiološka situacija u Subotici je vanredna – u Opštoj bolnici dnevno pregledaju između 85 i 100 pacijenata sa sumnjom na kovid, dok broj hospitalizovanih obara rekorde iz dana u dan.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2020.

17:42

U subotičkoj bolnici sve teže: Danas registrovano 166 novozaraženih
Foto: Depositphotos/DragonImages

U Subotici je tokom poslednja 24 časa registrovano 166 novozaraženih virusom kovid 19, i taj grad je po broju zaraženih danas na sedmom mestu u Srbiji.

U kovid delu trenutno leži 160 pacijenata, od čega čak 20 u jedinici intenzivne nege, dok je polovina svih zaposlenih angažovana u crvenoj zoni.

Koliko je situacija teška, možda najbolje ilustruje podatak da se u bolnici dnevno potroši kiseonika, koliko inače za jedan ili dva meseca, prenosi TVSubotica.

Zbog velikog opterećenja, iz Bolnice apeluju na stanovništvo da se pridržava svih mera zaštite kako bi pomogli i sebi, ali i zdravstvenim radnicima.

Iako kapaciteta još uvek ima, direktor bolnice poručuje da nije cilj da se zdravstveni sistem testira i čitava bolnica pretvori u kovid, već da se epidemija uspori i na kraju okonča.

Uz veliko angažovanje u kovid delu bolnice, non-kovid nije stao ni jednog momenta i svih hitni slučajevi se zbrinjavaju, ističe naš sagovornik.

U bolnicu je u poslednjih nekoliko dana stiglo čak 15 respiratora, a kako napominje dr Puškar, oprema stiže kontinuirano i u potpunosti su opremljeni za rad u crvenoj zoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: