Subotica - Društvo - B92 Lokal

Subotica: Časovi fizičkog u memljivoj sali

Učenici koji pohađaju Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ časove fizičkog vaspitanja provode u neuslovnoj sali koja se nalazi u podrumu škole. Na oštar miris vlage zbog koje malter otpada sa zidova već su navikli, ali jedva čekaju lepše vreme da se časovi fizičkog presele u dvorište.

Izvor: TV Subotica Subotica
Podeli
Ilustracija: strannik72/Shutterstock
Ilustracija: strannik72/Shutterstock

Iako je sala dobro opremljena, zagušljiv i memljiv vazduh koji nije dobar za zdravlje dece je najveći problem, ali kako su zimi primorani da tamo drže časove, profesori fizičkog vaspitanja rade s decom vežbe koje ne uključuju previše trčanja, piše TV Subotica.

Zgrada u koju je smešten Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ stara je 130 godina, a upravo je podrumski deo u najlošijem stanju. Po rečima direktorke, Nataše Nimčević, bilo bi nužno da se uradi hidroizolacija, ali to prevazilazi finansijske mogućnosti škole.

S druge strane, da bi konkurisali na neki projekat i dobili sredstva, škola mora da ima projektnu dokumentaciju, čija izrada, takođe nije u okviru budžeta škola, pa se nadaju da će im u tome pomoći lokalna samouprava.

Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ pohađa ukupno 157 đaka – 80 srednjoškolaca i 77 osnovaca, dok je u preškolskom sedmoro dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.