Zimski uslovi vožnje u Novom Sadu; Oprez na Fruškoj gori

Sneg koji je juče pao doneo je prave zimske uslove vožnje i otežao saobraćaj tokom prethodnog dana i noći. Novosadske saobraćajnice koje održava JKP „Put“ i koje spadaju u prvi prioritet su prohodne, a trenutno se čiste i posipaju solju ulice drugog prioriteta i one na sremskoj strani grada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2021.

11:10

Zimski uslovi vožnje u Novom Sadu; Oprez na Fruškoj gori
Foto: Profimedia

Pošto je temperatura oko -1 stepen Celzijusa, so deluje. U JKP "Put" kažu da su do sada tri puta posipali so po ulicama prvog reda, a sada čiste ulice drugog i trećeg prioriteta. Ipak, saobraćaj se odvija dosta otežano jer su putevi vlažni i klizavi. Osim snega, na putevima ima dosta blata i druge prljavštine što dovodi do klizanja.

Ekipe Zimske službe "Gradskog zelenila" od juče čiste sneg na autobuskim stajalištima, pešačkim prelazima kod mostova, na nekoliko novosadskih trgova, kao i u novosadskim parkovima i na drugim zelenim površinama, ali i na prilazima zdravstvenim ustanovama.

Oprez na Fruškoj gori, više vozila sletelo s puta

Sneg je, tokom jučerašnjeg dana, izveo mnoge građane u prirodu. Kako su naveli u JP "Nacionalni park Fruška gora", brojni mališani su uživali na snegu, dok su se odrasli uglavnom pridržavali preporuka o epidemiološkim merama i držali međusobno odstojanje, prenosi portal Novi Sad.

Tokom jučerašnjeg dana na Fruškoj gori, usled proklizavanja, više posetilaca je vozilima sletelo sa puta, saopštilo je Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora".

- Nažalost, čuvarska služba NP Fruška gora imala je u toku dana više intervencija na terenu usled asistencije posetiocima koji su usled proklizavanja (neprilagođene brzine, neadekvatne zimske opreme) sleteli sa puta – naveli su iz JP "Nacionalni park Fruška gora" i apelovali na sve koji se upute u pravcu Iriškog Venca da povedu računa u toku vožnje, da prilagode brzinu i odstojanje uslovima puta uz obaveznu zimsku opremu.

Na putevima Novi Sad - Irig - Ruma i Novi Sad - Rakovac - Zmajevac - Vrdnik savetuje se oprez i ne preporučuje se vožnja Grebenskim (partizanskim) putem zbog slabije prohodno

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: