Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Počela Dečija nedelja

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je otvaranju manifestacije „Dečija nedelja“ koja će biti održana do 9. oktobra 2022. godine pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?!“.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Manifestaciju i ove godine organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada, a predviđen je bogat program koji obuhvata sve oblasti dečjeg stvaralašta, kao i brojne sportske aktivnosti, saopšteno je iz grada.

"Grad Novi Sad i Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu su i ove godine izdvojili sredstva za održavanje manifestacije „Dečija nedelja“ kako bi deci, njihovim roditeljima, bakama, dekama, prosvetnim radnicima i svim zainteresovanim građanima Novog Sada omogućili brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. I ova „Dečija nedelja“ je prilika da deca ostanu u središtu pažnje, da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare sve svoje potencijale. „Dečija nedelja“ skreće pažnju najšire javnosti na prava i potrebe dece, ukazujući na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava", rekla je Branka Bežanov.

Prilikom otvaranja manifestacije u holu Muzičke škole "Isidor Bajić” nastupio je hor „Suncokreti“ i solistkinja Jana Crnomarković koja je ovogodišnja promoterka „Dečije nedelje“. Ona je dobitnica Vukove nagrade, Vidovdanske nagrade, kao i specijalne nagrade za izuzetan uspeh iz muzičke kulture. Završila je muzičku školu „Josip Slavenski“ u Novom Sadu, odsek za klavir, a ujedno i osnovnu muzičku školu „Petar Konjović”u Somboru, odsek tradicionalno pevanje. Učestvovala je i nagrađivana je na preko 50 međunarodnih dečijih muzičkih festivala u zemlji i regionu.

Svi sadržaji manifestacije „Dečja nedelja“ su besplatni, a program je dostupan na sajtu Grada http://www.novisad.rs/pochela-manifestacija-dechija-nedelja-0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.