Niš - Društvo - B92 Lokal

Za 254 mesta u niškim studentskim domovima konkurisalo 400 brucoša

Završen je Konkurs za smeštaj brucoša u četiri paviljona Studentskog doma u Nišu je završen, a prema rečima nadležnih iz ove ustanove za 254 mesta prijavilo se 398 kandidata.

Izvor: jugpress.com Niš
Podeli
Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Konačna rang lista biće objavljena 23. septembra. Studenti iz osetljivih društvenih grupa imaju rok da predaju dokumentaciju do 5. oktobra. Za njih je obezbeđeno 28 mesta.

"Konkurs za studente ostalih godina studija, odnosno druge, treće i četvrte godine kao i za studente na master studijama raspisan je 16.septembra i završava se 1. novembra. Tada ćemo znati i koliko se kandidata prijavio zapeostale sobe, a inače, dom raspolaže sa 958 mesta dok je 13 mesta namenjeno studentima koje stipendira Vlada Republike Srbije", kažu u Studentskom centru, prenosi Jugpress.

Studentski centar u Nišu pruža veoma povoljne uslove za smeštaj studenata. Ono što najviše interesuje mlade akademce i njihove porodice to su cene, a u ovom slučaju nisu menjane skoro desetak godina.

Mesečna cena smeštaja studenata u sobama prve kategorije iznosi 1860, a u sobama druge kategorije u paviljonu kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta 1430 dinara.

Za ovaj novac studentima su na raspolaganju sobe koje su opremljene novim nameštajem, imaju čitaonice u kojima mogu da uče, na raspolaganju im je i besplatni internet 24 sata.

Akademci koji stanuju u Studentskom domu po pravilu se hrane u studentskim menzama. Za tri obroka dnevno potrebno im je 171 dinar. Cena doručka je 40, ručka 72 a večere 59 dianra.

"Usluge menze mogu da koriste i studenti koji nisu na budžetu, odnosno samofinansirajući su, po ceni od 85 dinara za doručak, 180 dinara za ručak i 150 dinara za večeru. Studenti koji su iz Niša mogu da izaberu jedan od obroka u menzi, a poslednjih godina se njihov broj povećava posebno ako žive malo dalje od fakulteta na kome studiraju", kažu u Studentskom centru.

Studentski dom u Nišu poznat je i po tome što je jedini dom u Srbiji koji za svoje stanare, studente fakulteta Univerziteta u Nišu, priprema domaću zimnicu, a priprema je u jeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.